Blog

Haarlems Dagblad april

 

Een foto uit mijn serie interieur foto’s van het Kathedraal Museum Nieuwe Bavo Haarlem is groot geplaatst in het Haarlems Dagblad van zaterdag 1 april 2017 bij een artikel over Han Bijvoet. De foto is ook geplaatst in het boek Ridder en mysticus, Uitgeverij Spaar en Hout, ISBN 978-908683-0572

Lees verder →

Ultragroothoek 11-24mm

De Canon EF 11-24mm f/4L USM is de nieuwe benchmark voor groothoek objectieven.
Met hoge scherpte en minimale vervorming is het objectief perfect voor het fotograferen van interieurs, architectuur en landschappen. De maximale beeldhoek is enorm: 126 graden. Al met al een geweldige aanvulling op mijn fotografie uitrusting!

Lees verder →

Eizo ColorEdge CX271

Bij het bewerken van mijn foto’s maak ik gebruik van de Eizo ColorEdge CX271. Dit beeldscherm is optimaal geschikt voor de veeleisende fotograaf en designer. Zo beschikt de monitor over een correctie-sensor die witpunt, helderheid en kleuren voor langere tijd stabiel houdt nadat de monitor met een los verkrijgbare kalibratie-tool correct is gekalibreerd. Zo kan ik er van op aan dat ik foto’s en video’s precies zo zie zoals ik ze met mijn camera heb vast gelegd.

Lees verder →

Interieurfotografie – 2

Tip – Let op de verticale lijnen
Zorg dat de verticale lijnen in een ruimte ook verticaal in beeld komen. Begin daarbij met het goed waterpas zetten van statief en/of camera. Je kan dit makkelijker bereiken door met een zogenaamde Geared-head op je statief te werken (bijvoorbeeld Manfrotto 405 Pro). Mijn ervaring is dat waterpasjes in de flitsschoen van de camera niet volstaan. Je kan beter een kleine professionele waterpas gebruiken. Tot slot kan een L-Bracket (Really Right Stuff maakt er mooie) prettig werken om stabiliteit een de bevstiging van je camera te geven en snel te kunnen wisselen tussen verticale en horizontale posisitie vanuit hetzelfde standpunt

Lees verder →

Foto in Telegraaf

telegraafTijdens de monumentendagen op 12 en 13 september is er in de Bavo van alles te doen. Er wordt aandacht gegeven aan de ambachten steenbakken, 3D-printen, schilderen, schilderijen restaureren en steen- en bouwtechnische restauratie. Daarnaast zijn er kunstwerken te bezichtigen van Toorop, Dibbets, Bijvoet, Andriessen, Maas, Broom en Marc Mulder. www.rkbavo.nl

Lees verder →

ZAAMEN

Een selectie van 8 werken uit de serie over de Nieuwe Bavo is vanaf april te zien bij ZAAMEN, Nieuwe Gracht 3 te Haarlem. ZAAMEN is veelvuldig verkozen tot het Beste Flexcenter van Nederland (2012, 2013, 2014). En dè inspiratieplek voor ondernemende professionals. Een stijlvol kantoor voor freelancers, (startende) ondernemers en zzp’ers, met méér dan alleen flexibele werkplekken en vergaderruimten. Moderne voorzieningen scheppen een vruchtbaar klimaat voor succesvolle trainingen, presentaties, brainstormsessies en ontmoetingen.

Lees verder →

Opening Kathedraalmuseum

IMG_1778-2

Door de restauratie van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem sloot de Schatkamer van de kathedraal, die gehuisvest was in de Bisschoppelijke sacristie, in 2009 haar deuren.  In verband met het gebruik van de kathedraal na restauratie werd besloten om de bisschoppelijke sacristie weer als sacristie in gebruik te nemen en te streven naar een nieuw kathedraalmuseum in de voormalige crypte en Bavokelder.

Lees verder →

Interieurfotografie – 1

Tip – Focus
Bij het fotograferen van een interieur is het belangrijk om zo min mogelijk afleiding in het beeld te hebben. Focus op het interieur. Zorg dat de ruimtes die je gaat fotograferen schoon en opgeruimd zijn. Haal overbodige spullen weg of zorg dat ze in ieder geval niet in beeld komen. Let ook op dat je eigen foto-uitrusting of onderdelen daarvan niet in beeld komen.

Lees verder →